Risotto cu Ciuperci & Zucchini

DSC_6441
Pam-pam! Asta este reteta mea favorita de risotto pe care o fac iar si iar, fara sa ma satur.

Am zis ca trebuie sa o onorez cumva, impartasindu-va si voua aceasta minunatie!
INGREDIENTE pentru 2-3 portii:
200 gr orez pentru risotto;
1 ceapa;
cca 40 g unt + putin ulei (de preferat sa fie de masline);
cca 120 ml vin alb sec sau demisec;
2 cuburi supa de legume cu 500 ml apa calda;
cca 100 g dovlecel + cateva ciuperci;
parmezan;
sare.

How is made?

First of all, se pregatesc toate ingredientele de dinainte: zucchini se da pe razatoare sau se taie foarte, ciupercile se soteaza in unt, se pregateste supa de legume: se incalzeste apa si se dizolva in ea f bine cele doua cuburi si ceapa se taie foarte marunt.

Incepem prin a cali ceapa in ulei & unt pana devine sticloasa. Se adauga orezul si se caleste putin. Se stinge cu vin – adaugat treptat.

Secretul la acest preparat este sa se amestece continuu, sa nu se lipeasca de fundul vasului.

In momentul in care se evapora vinul, se adauga treptat si supa.
Cam la jumatatea cantitatii acesteia, se adauga zucchiniul si ciupercile.

La final,s e adauga parmezan ras si se amesteca foarte bine, sa se incorporeze frumos cu restul ingredientelor.

Risotto-ul trebuie sa fie la final usor al dente, si sa fie lasat in acel  putin sos cremos si servit fix atunci cand este fierbinte.

Se savureaza alaturi de un pahar de vin alb, sec sau demisec.

Mmm! Too good to be true. ❤

DSC_6445